OMGEVING

Ontdek alle charmes van de stad Mijas.

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo is een must om te bezoeken in Malaga, niet voor niets is het een van de beroemdste dorpen. Bekend om zijn steile, smalle straatjes met blauwe bloempotten en de beroemde ezeltaxi’s.

Dit prachtige dorp bestaat uit witgekalkte huizen met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Het dorp ligt 424 meter boven de zeespiegel en deelt zijn naam met de bergen die het omringen. Hoewel het doet denken aan een bergdorp, scheidt het zich amper zeven kilometer van de stranden van Fuengirola.

Het charmante stadje is verdeeld in kronkelende hellingen vol kleurrijke bloempotten en dit in contrast met het wit van de gevels siert enorm de straatjes . De typisch Andalusische architectuur en het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee overal waar je kijkt zijn ongetwijfeld twee van de beste troeven van Mijas.

Costa del Sol

De Costa del Sol, is omringd door de Middellandse Zee, en heeft zo meer dan 150 kilometer kustlijn in het zuiden van het Iberisch schiereiland. De naam is geen toeval, meer dan 325 dagen zon per jaar samen met het perfecte klimaat geven ons de sleutel tot deze paradijselijke plek met stranden voor elk wat wils.

Ook wel de «Costa Del Golf» genoemd, een veilige gok om op elk moment van het jaar van golf te genieten. Bovendien maken de warme stranden en het landschap, een compleet cultureel en recreatief aanbod, de Costa del Golf één tot de favoriete bestemming voor vele golfers.

Sierra de Mijas

De Sierra de Mijas is een kalksteengebergte dat parallel aan de kust loopt en een natuurlijk balkon vormt boven de Middellandse Zee met een grote biodiversiteit.

De «Pueblo» ligt aan de voet van deze prachtige bergketen, die de echte groene long van de Costa del Sol vormt en een duidelijk voorbeeld van het mediterrane ecosysteem.

Met een steil reliëf en een ongelooflijk uitzicht op de Middellandse Zee, zal wandelen in de Sierra de Mijas u leiden naar het ontdekken van dennen-, johannesbrood- en wilde olijfbossen geconcentreerd in de lagere en middelste gebieden, en uzelf onderdompelen in de geur van planten zoals rozemarijn, venkel of lavendel. Vergeet in de omgeving van “Pico de Mijas” niet naar de lucht te kijken want de kans is groot dat je een torenvalk, een steenarend of een dwergarend ziet.